Takaisin aihealueisiin
1. Google Analytics on helppo asentaa | 2. Näin aloitat | 3. Sinulle sopivaa analytiikkaa | 4. Mitä hyötyä tästä on?

Google Analytics on helppo asentaa

Google Analytics on ilmainen web-analytiikkapalvelu, jota käytetään nykyisin hyvin yleisesti. Se kerää monipuolisesti dataa ja näyttää sivuston toimintaa reaaliaikaisesti. Voit tehdä omia räätälöityjä raportteja. Analyticsillä voi seurata myös mobiilisovellusta. Yrityksesi kannattaa ehdottomasti ottaa se käyttöön!

Käyttääksesi Googlen Analytics -palvelua tarvitset Google-tilin.

Rekisteröidy Google Analyticsin käyttäjäksi osoitteessa https://analytics.google.com. Rekisteröitymisvaiheessa voit valita, kuinka paljon Google näkee tietojasi (oletusasetukset ovat ok). Kun olet hyväksynyt käyttöehdot, saat seurantakoodin.

Nyt on eri vaihtoehtoja saada seuranta käyttöön: Voit liittää koodinpätkän suoraan sivustosi koodiin (ohjeet seuraavalla sivulla) tai jos sivustosi on Wordpress-pohjainen, voit asentaa Wordpressissä lisäosan, jotta sivujen varsinaista koodia ei tarvitse muokata. Seurantakoodin voi mahdollisesti liittää myös suoraan teemaan.

Pyydä ammattilaisen apua, jos asennus tuntuu liian hankalalta!

Jos lisäät seurantakoodin itse sivujesi koodiin, tee se näin:

1. Kopioi saamasi koodinpätkä Googlen sivuilta
2. Lisää se niiden sivujen header-tagiin, joita haluat seurata.
Voit muokata sivuston koodia esimerkiksi hallintapaneelissa. Kirjaudu hallintapaneeliin, avaa sieltä tiedostojenhallinta ja muokkaa tiedostoja sitä kautta. Esimerkiksi Wordpressissä on oma header.php-tiedostonsa (teemojen alla), johon seurantakoodin voi liittää.
3. Tallenna tiedot. Google Analytics alkaa heti kerätä dataa.

Ota myös Google Search Console käyttöön, niin saat lisää tietoa mm. siitä, millä hakusanoilla sivustoosi tullaan Googlen kautta. Tästä lisää omassa luvussaan.

Tehtävä: Google Analytics

Ota Google Analytics käyttöön. ___CHECK_OFF___

1. Google Analytics on helppo asentaa | 2. Näin aloitat | 3. Sinulle sopivaa analytiikkaa | 4. Mitä hyötyä tästä on?